W Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Krynicy-Zdroju zorganizowano pokaz gastronomiczny i warsztaty serwisu francuskiego. Wszystko dzięki temu, że szkoła należy do Polskiej Izby Hotelarzy.

Profesjonalny pokaz gastronomiczny dla uczniów klas technikum gastronomicznego poprowadził Paweł Pyra - ekspert kulinarny, współpracujący z marką Sekrety Szefa Kuchni i Klubem Szefów Kuchni.

Hotelarze uczestniczyli w pokazie serwisu francuskiego, który poprowadził prezes Stowarzyszenia Kelnerów Polskich Michał Chabior.

- Te zajęcia to bezcenna wiedza zawodowa dla uczniów klas hotelarskich i gastronomicznych - mówi dyrektor szkoły Maria Aleksander-Pisz. - W ramach współpracy szkoły z PIH planujemy kolejne zawodowe przedsięwzięcia.

Koordynatorem szkolnym, współpracującym z PIH jest Dorota Pacut nauczycielka przedmiotów hotelarskich. Opiekę nad młodzieżą podczas pokazów sprawowały: Małgorzata Sędzimir i Joanna Sowa nauczycielki przedmiotów zawodowych.