W ramach profesjonalnych pokazów kulinarnych uczniowie klasy 4 GHp- technikum gastronomiczno-hotelarskiego ZSP Krynica odbyli warsztaty w Hotelu Willa Tatrzańska.
- Nasza szkoła dysponuje doskonałą bazą i najnowocześniejszą pracownią gastronomiczną, ale nic nie zastąpi profesjonalnej kuchni czterogwiazdkowego hotelu w Krynicy-Zdroju - mówi dyrektor szkoły Maria Aleksander-Pisz.
Szef kuchni Karol Dara zaprezentował nowoczesne techniki przyrządzenia deseru, a dla uczniów przygotował „Zakazany owoc”. W skład porcji wchodzi: mus waniliowy z żelką o smaku szarlotki, ziemia jadalna z migdałów, lody waniliowe z bazylią i chipsy z kaszy gryczanej w otoczce z białej czekolady.
- To kolejna wizyta naszych uczniów w Willi Tatrzańskiej – dodaje dyrektor szkoły. - Dziękuję dyrektor obiektu Katarzynie Wróbel i F$B Kontroler Dorocie Tomasiak za umożliwienie zrobienia warsztatów.
Opiekunem uczniów była Dorota Pacut - nauczycielka przedmiotów hotelarskich.


